#mindekiBELEAD
#mindekiBELEAD

2 556 210 Ftgyűlt össze eddig az Autistic Art Alapítványnak

Az Autistic Art Alapítványnak

Egy alapítvány, ahol az autizmus és a művészet találkozik

A cél: javítani az autizmussal élők elfogadottságán és életkörülményein.

Több, mint egy évtizede, hogy az Autistic Art Alapítvány megfogalmazta misszióját, 10 magyarországi lakóotthon támogatását azon autizmussal élő fiatalok és felnőttek számára fenntartva, akik önálló életvitelre nem képesek. Ebben a küldetésben kéri a segítséged az alapítvány stratégiai partnereként a Telekom.

Egyedülálló támogatás

Az Autistic Art Alapítvány személyre szabott segítséget nyújt az autizmussal élőknek.

Az autista fiatalok viselkedési és beilleszkedési nehézségei nagymértékben csökkenthetők megfelelő fizikai és személyi környezetben, képességeiket, személyiségüket figyelembe vevő bánásmóddal.

Művészetterápiával az autista fiatalok fejlődéséért

Gyógymód, ami a fiatalok alkotói képességeit hangsúlyozza, és nem a nehézségeket emeli ki.

Az alapítvány 2010-ben indította rajzfoglalkozásait Tarr Hajnalka képzőművész vezetésével. A művészeti foglalkozások ma már országszerte 6 lakóotthonban, 60 fiatal részvételével folynak, és az alapítvány immár több mint 10 000 darabos autista rajzgyűjteménnyel rendelkezik.

Mikor az alkotás az önkifejezés egyetlen módja

Sok fiatalnak ezek a terápiák jelentik az egyetlen lehetőséget a kapcsolatteremtésre.

A művészeti program egyik eredménye, hogy felfedezett olyan autista alkotókat, akik középsúlyos, súlyos fogyatékosságuk okán önálló életvitelre nem képesek, azonban rendkívüli vizuális kifejezőeszközökkel rendelkeznek.

Művészettel a lakóotthonokért

Az autista művészek munkáikkal nagy mértékben segítik az alapítvány fenntartását.

A művészeti foglalkozások során elkészült rajzok egy részéből az alapítvány kiállításokat szervez, a legizgalmasabb műveket aukcióra bocsátja, az ebből befolyt összegből pedig a lakóotthonokat támogatja. A kiemelkedő grafikákat az alapítvány márkája, az Autistic Art termékein használják fel mintaként.

Tudj meg többet az Autistic Art Alapítványról!